Somaalia diplomaat ÜRO-s ütles BBC-le, et kui sellekohased teated vastavad tõele, oleks see Somaalia suveräänsuse rikkumine.

Somaalia mässulised on viimasel ajal Keenias röövinud mitmeid lääneriikide kodanikke ja viinud nad Somaaliasse.

Neljapäeval rööviti Keenias Dadaabi põgenikelaagris kaks Hispaania abitöötajat. Briti ja Prantsuse naised on viimase kuu jooksul röövitud kõrvalistest rannakuurortidest, mis on andnud ränga löögi Keenia turismitööstusele.

Pealtnägija teatas BBC-le, et nägi umbes 25 soomussõidukit, mis olid täis Keenia sõdureid, Dhobleys Somaalia piiri ületamas. Nähtud on ka tanke. Nairobis on räägitud, et Somaalias on operatsioone läbi viinud Keenia kopterid.

Al-Shabab üritas vastuseks oma kontrolli all olevatel aladel mobilisatsiooni korraldada. Qoqani linna elanike sõnul käisid võitlejad inimeste kodudes ja värbasid sunniviisil uusi võitlejaid.

Al-Shababi kõrge tegelane šeik Hassan Turki lubas Keenia vägedele vastupanu osutada. „Keenia rikkus Somaalia territoriaalseid õigusi, sisenedes meie pühale maale, aga ma kinnitan teile, et nad naasevad pettununa, kui Allah tahab,“ ütles Turki.