Leidsin paar päeva tagasi viis senti ja korjasin selle üles. Ma korjan alati raha üles, isegi kui see on üks sent (no välja arvatud muidugi siis, kui märkan seda näiteks sõidutee ületamisel keset autoteed ja roheline tuli hakkab vilkuma...).

Mõned ütlevad isegi, et kui sa näed maas raha ja üles ei korja, siis läheb sul edaspidi rahaliselt halvasti - ühesõnaga halb enne. Ju siis vaatab saatus, et kui sa ei korja isegi maast leitud raha üles, pole sulle mõtet raha juurde anda.

Kes siis ei arvaks, et raha leida on tore. Kõige rohkem olen ma leidnud 60 latti ja seda aastaid tagasi. Pidin trenni minema ja jalutasin enne seda vanalinnas. Möödusin kohvikust ja tahtsin sisse astuda, et üks latte juua. Siis aga mõtlesin, et polegi suurt kohviisu ja mis ma ikka raha raiskan ning läksin edasi. Olin juba kohvikust veidi eemale jõudnud, kui pöörasin millegipärast otsa ringi ja marssisin kohvikusse tagasi.

Lauda istudes märkasin oma laua all 60 latti maas vedelemas. Korjasin selle üles ja mõtlesin, mis teha. Jõin oma latte ära ja keegi raha otsima ei tulnud. Ütlen ausalt, et ma ei usaldanud raha teenindajale anda - ma arvasin, et võtavad selle niikuinii endale. Olen hiljem kuulnud, et inimesed on leitud raha politseisse viinud - ma ei tulnud tõesti ka sellise asja peale.

Nii jätsingi raha endale. Ostsin selle eest endale prillid.

Sõbranna rääkis kord, et jalutas linnas ja mõtles, et tahaks uusi kingi osta, aga ei raatsi. Unistas siis, et leiaks raha... ja leidiski - 500-kroonise!

Nõukaajal olen kõige rohkem leidnud 25 rubla korraga.

Selle aasta esimesel jaanuaril leidsin maast uue üheeurose mündi - no kui see ka materiaalset õnne ei tähenda, siis mis veel seda tooks!

Üldse täheldasin, et peale euro tulekut võis päris sageli maast sente leida. Ei tea, kas sente tekkis tõesti rohkem ringlusesse või miks.

Paar kuud tagasi leidsin maast viis eurot ja hiljuti kaks eurot. Huvitav, kas kõik inimesed märkavad maas lebavat raha või käin mina nina maas? Kõnnin üsna palju jalgsi küll. Kas kõik inimesed üldse viitsivad sente maast üles korjata või peavad seda kerjuste kombeks?

Kui suurt raha olete teie maast leidnud ja kui suure summa pärast viitsite kummardada, et see üles noppida?