Ansip andis IMFi esindajatele ülevaate viimastest arengutest Eesti majanduses, majanduse väljavaadetest lähiaastatel ning eelarvepoliitika põhimõtetest.

„Eesti senine range rahanduspoliitika on end igati õigustanud,“ ütles Ansip kohtumisel. „Eestil on väikseim riigivõlg Euroopa Liidus ning eelarvedefitsiit väike. Meie eesmärk on säilitada Eesti atraktiivsus välisinvestorite jaoks, sest tänu otsestele välisinvesteeringutele luuakse uusi töökohti.“

Peaminister lisas samas, et Eesti on arvestanud viimastel kuudel maailma ja Euroopa finantsturgudel oleva heitliku olukorraga.

„Pessimistlikumad majandusprognoosid maailmas, sealhulgas Eesti peamiste kaubanduspartnerite juures, osutavad veenvalt vajadusele konservatiivse eelarvepoliitikaga jätkata,“ ütles Ansip.

IMFi delegatsiooni visiit Eestisse kestab poolteist nädalat ja sel ajal kohtuvad valuutafondi esindajad valitsuse ja riigikogu liikmete, Eesti Panga ja finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega, kommertspankade ja eraettevõtete juhtide ning mitmete ametite esindajatega.