Pidevalt on seal nii hommikul kui õhtul pahempidi silmadega, süstivad narkomaanid, odekat libistavad ja kuse järgi haisevad asotsiaalid ning äärmiselt tüütud ja ebaviisakad suitsu ja raha pommijad, kes eitava vastuse peale kogu oma venekeelse roppuste sõnaraamatu välja laovad.

Narkotsi pannakse väga avalikult, süstal visatakse sinna, kuhu juhtub ja kusevad nad ka sinna, kuhu juhtub.

Niisis meie tegusal politseil peaks olema seal tööd küll ja küll, ometigi olen mina näinud politseipatrulli Balti jaamas kahe aasta jooksul 2-3 korda läbi jalutamas (trollipeatuses või politseibussis istumine ei loe), munitsipaalpolitseist rääkimata - nemad ei peaks seal vastu kauem kui paar minutit. 

Huvitav, millest siis ometi tuleneb olukord, et seal seadusesilm alati puudub? Mina arvan, et neil on seal halb klientuur, mitte kelleltki ei ole välja nõuda miskit krabisevat ja isegi kui nad seda nõuavad, ei laeku neile niikuinii midagi. Kergem on käia koolide ümber alaealisi suitsetajaid ja õlle pruukijaid raputamas, sest nende vanematelt (ausatelt tööinimestelt) on palju kergem raha kätte saada. Niisiis jääb mulje, et nemad leiavad inimeste turvalisuse ja heaolu tagamise Balti jaamas rahaliselt tulutuks ettevõtmiseks.

Pealekauba riivavad silma veel vanad koledad ning arvatavasti varisemisohus olevad laohooned ja muud mahajäetud  ehitised, mis on ümbritsetud kasutatud süstaldest ja prügimägedest.

Või saan ma asjast valesti aru ja meie kultuurisõnum on meelega selline - ühed elavad linnas head elu ja lasevad maksumaksja rahadel liugu, samal ajal kui teised siplevad vaesuses, masenduses ja ei ole vähimatki märki, et meie riiki huvitaks asjade teistpidi pööramine.