Tööinspektsioon on teinud meie väikesele ettevõttele ettekirjutuse töötervishoiu- ja tööohutusalase väljaõppe ning esmaabikursuse läbimiseks. Selle seaduse vajalikkus on teatud piirini igati arusaadav. Kahjuks muutuvad aga sellega kaasnevad kohustused üle jõu käivateks väikefirmadele.

Mina juhin Tallinna kesklinnas töötavat kontorit. Minu tööiseloomu ja -kohustusi arvestades viibin kontoris 1-2 tundi päevas ning vahel ei jõua kontorisse mitme päeva jooksul.

Lisaks minule töötab kontoris üks täiskohaga naisterahvas, üks osalise tööajaga naisterahvas kellel on alla 3 aastane laps ning üks tähtajalise töölepinguga naisterahvas, kelle leping lõppeb selle aasta lõpus. Lisaks neile on veel dekreedis kaks naisterahvast. Seega hetkel on meie kollektiiv paberite järgi suisa kuueliikmeline.

Nüüd aga olen olukorras, kus olen kohustatud seadusekuulekalt saatma kellegi kursustele. Kelle peaksin saatma väljaõppele? Esmaabikursus kestab üks päev, kuid töötervishoid suisa kolm päeva. Endal minul puudub igasugune võimalus istuda neli päeva kuulamas loenguid. Hetkel on isegi eelmise aasta puhkus veel välja võtmata.

Osalise tööajaga naisterahvast kursusele saata pole võimalik, kuna tema lapsel puudub Tallinna linnas lasteaiakoht ja hommikust õhtuni kestvatel loengutel ta olla ei saaks.

Tähtajalise töölepinguga töötajat kursustele saata pole samuti mõttekas, kuna oleksime kahe kuu pärast jälle samas olukorras.

Dekreedis viibivaid naisi ei ole samuti võimalik kursustele sundida. Seega ainsaks lahenduseks on saata kursustele ainus täiskohaga töötav naisterahvas, kelle vastutusel on kogu kontori tegevus. Lisada temale uusi töökohustusi ning sulgeda klienditeenindus kursuste ajaks.

Lisaks kursuste maksumusele, mis on 300-400 eurot, kannatab kursuste ajal kogu ettevõtte tegevus ja jääb saamata see vähenegi tulu, mida viimasel ajal niigi napib.

Ning küsimus Eesti Vabariigi seaduseloojatele. Millist sisulist abi annab tööohutusalane väljaõpe ettevõttele, kus sisuliselt töötab üks kontoritöötaja?