Ryanairi juht Michael O'Leary, kes on kuulus oma kompromissitu suhtumise poolest kulude kärpimisse, kaitses oma plaani, väites, et väga harva kasutatakse kõiki tualette, teatab Daily Telegraph.

Kolmapäeval avaldatud uuele plaanile eelnes kava hakata lennuki tualettide kasutamise eest tasu võtma. Reisijate protestide tõttu sellest siiski loobuti.

Ryanair, mis veab hinnanguliselt 75 miljonit reisijat aastas, kasutab praegu vaid üht lennukitüüpi – Boeing 737-800. Igas lennukis on 189 istekohta, mis on praeguste reeglite järgi maksimum.

Tualeti olemasolu lennukis pole lennufirmadele kohustuslik.

Ettepanekut esitledes ütles O'Leary, et see alandaks kõigi reisijate jaoks pileti hinda umbes viie protsendi võrra.

„Me üritame panna Boeingut lennukit ümber kujundama veel kuue istekoha jaoks, eriti lühikestel lendudel,“ ütles O'Leary. „Me kasutame niikuinii väga harva kõiki kolme pardal olevat tualetti.“

Briti reisiagentuuride assotsiatsiooni ABTA esindaja kritiseeris Ryanairi plaani.

„Me teame kõik, kui ebamugav võib olla, kui lennuki tualett on rikkis või kui tüütu on seista järjekorras, kui kellelgi on ühes kabiinidest süda paha,“ ütles ABTA esindaja.

Seattle'is asuva lennukitootja Boeing esindaja ei tahtnud teemat kommenteerida. „Me kuulame alati, mida meie kliendid vajavad, aga me ei aruta selle ega ühegi ärilise otsuse üle avalikult.“