28 protsenti oli selle poolt ja 14 protsenti ei osanud oma arvamust öelda. Septembri teisel poolel läbi viidud uuringu käigus küsitleti 998 inimest. Eesti või muu suhtluskeelega inimeste seisukoht oli peaaegu võrdne, vastavalt 57 protsenti eestlastest ja 59 protsenti muukeelsetest oli EFSF-is osalemise vastu, selgub eurokriitik Anti Poolamets poolt tellitud uuringust.

Poolametsa sõnul kinnitab uuring seda, et Eesti osalusel Euroopa Finantsstabiilsuse Fondis ei ole rahva enamuse toetust. "Riigikogus tehti otsus tagajärgi tõsiselt kaalumata. Paradoksaalselt on otsus vastuolus ka Euroopa Liidu õigusega, mis ei luba liikmesriikidel üksteise võlgade eest vastutada,“ märkis Poolamets.

Turu-uuringute AS küsitluse raames uuriti ka suhtumist eurosse. Selgus, et 55 protsenti küsitletutest ei pooldaks liitumist euroga, juhul, kui Eesti peaks seda nüüd uuesti otsustama. 37 protsenti oleks ka uuel otsustamisel euro poolt.

46 protsenti küsitletutest arvas, et eurost on olnud Eestile nii kasu kui kahju. 31 protsenti vastas, et eurost on olnud rohkem kahju kui kasu ja 17 protsenti oli veendunud, et eurost on olnud rohkem kasu kui kahju.