Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Aleksandra Solntseva ütles Delfile, et täna käisid tuukrid Soome lipu all sõitva kalalaeva Baltic juures olukorda uurimas.

Asjasse puutuvad pooled peaksid Solntseva teada täna maha istuma ja arutama, kuidas laeva lahtitõmbamisega edasi minna. Päästetöödega aga täna siiski ei jätkata.

Laev sõitis Paldiski lähedal madalikule eelmisel teisipäeval pool tundi enne südaööd ja vajus külili. Tuul puhus EMHI andmetel siis Paldiski lähedal puhanguti 18 m/s. Laevalt päästeti Soome helikopteriga kaks meest.

Tuule ja lainete meelevallas on alus olnud eelmisest teisipäevast saati. Laeva püüti madalikult lahti tõmmata pühapäeval, kuid katsed olid edutud. Laeva madalikult kätte saamine on omaniku kohustus ning politsei- ja piirivalveamet on varem öelnud, et omanik ootab selleks paremat ilma.

Veeteede ameti esialgsetel andmetel tabas nädal tagasi Paldiski lähedal madalikule sõitnud kalalaeva tehniline rike, mistõttu ei saanud meeskonnaliikmed enam manööverdada ja laev triivis madalikule.