Sults rääkis Delfile, et talle laekus ohtralt kaebekirju õpetajatelt, mistõttu koostas ta nende põhjal linnavalitsusele esitamiseks eelnõu. Sultsi sõnul rikkus kooli direktor Hendrik Agur räigelt eelarvedistsipliini ja seda teiste koolide arvelt.

Kui finantskontrolli käigus leitakse vigu, siis karistuse otsustab haridusamet. "Kui koolil on finantsdistsipliini rikkumised, siis on suure küsimärgi all, kas direktor saab jätkata," sõnas Sults.

Uurima hakatakse Sultsi sõnul, kuidas on võimalik kahe miljoni krooniga eelarvet ületada. "Kõik koolid hoiavad kümne küünega eelarvest kinni, et teistele koolidele mitte sisse sõita," sõnas ta. GAG-i eelarve puudujäägid kaeti aga nimelt teiste koolide eelarvevahendite arvelt.

Eelnõu teisejärguline eesmärk on Sultsi sõnul kontrollida, kas õpetajate koolist lahkumine vastastikusel kokkuleppel on olnud seaduslik. Direktori väljavahetamise ettepanekut eelnõus ei ole.

Sultsi hinnangul on GAG-is hirmuvalitsemine ja ka kooli hoolekogu ei aktsepteeri täielikult direktori käitumist. Sultsile on teada 14-15 inimest, kes on valmis Hendrik Aguri vastu ütlusi andma.

Möödunud aastal GAG-ist lahkunud füüsikaõpetaja kohta ütles Sults, kes on ka Tallinna kunstigümnaasiumi direktor, et oleks õpetaja hea meelega enda kooli tööle võtnud, kuid jäi veidi hiljaks. Sults nendib, et iga õpetaja teeb oma valikud kaadris ja tegutseb kooli eesmärkide ja taotluste täitmise nimel. Kuid peab seda tegema seaduse piires.

Üht Kunstigümnaasiumi õpetajat püüdis Agur Sultsi sõnul 1. septembril oma kooli meelitada. See näitab Sultsi hinnangul, et inimesel puudub autunne, eetikatunne ning Agur on GAG-i viinud alatuse, autuse ja aatepuuduse. Juhtunuga eelnõu koostamisel Sultsi kinnitusel aga pistmist ei ole.