"Käitumisharjumuste muutmisest peab saama kultuuri osa," lausus Viljandi maavanem Lembit Kruuse, kes avas oma tervitussõnavõtuga täna Viljandis üleriigilise õppealajuhtajate nõupäeva "Väärtuste roll koolis".

Maavanem rääkis kokkutulnutele ka A-hepatiidi ennetustegevusest ja kõrgendatud tähelepanu vajalikkusest hügieenireeglite täitmise osas kõikides koolides.

"Järjepidev hügieenireeglite täitmine ning esialgu ka kontroll täitmise üle loob olukorra, kus reeglitest saab harjumus," kõneles Kruuse. "Harjumused aga muutuvad meie kultuuri osaks ning rikastavad seda."

Täna Viljandis peetaval III üleriigilisel õppealajuhatajate nõupäeval astuvad esinejatena teiste hulgas üles Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis ja Tartu Ülikooli eetikakeskuse teadur Olga Schihalejev.

terviseameti andmetel lisandus möödunud nädalal Eestis üheksa uut A-viirushepatiidi haigusjuhtu, neist seitse olid seotud Viljandimaaga. Ühel juhul toimus nakatumine väljaspool Eestit, ühel haigestunul puudus seos Viljandiga.

Käesoleva aasta augustist alates on Viljandis ja Viljandimaal kinnitatud 51 kollatõppe haigestumise juhtu, lisaks veel 12 haigestumist, mis on Viljandiga seotud, neist 8 Tallinnas, üks Tartu-, Harju-, Rapla- ja Pärnumaal.

Kokku on Eestis aasta algusest registreeritud 71 kollatõppe haigestumist.