Kalev Kangur rääkis täna maakohtus, et Toomas Annus olevat korduvalt öelnud, et konkurentidel läheb maadevahetus justkui libedamalt. See omakorda pani Annuse küsima, kas need konkurendid on Kanguri sõbrad.

Annus pöördus kohtus Kanguri poole ja küsis, kas kas viimane on pistist võtnud. Maa-ameti direktor vastas seepeale, et talle võidi pisitist pakkuda, kuid aru ta sellest ei saanud.

Kangurilt küsiti, kas ta suhtles maadevahetamisest huvitatutega ka väljaspool tööaega, millele maa-ameti direktor vastas, et pool tema tööajast oli pärast viit õhtul. Kangur selgitas, et ta pidi ise infot andma, kuna need inimesed ei osanud arvutit kasutada, ega infot maadevahetuse kohta kodulehelt vaadata.

Prokuröri ja advokaadi vahel tekkis tõsine arutelu teemal, kas tohib esitada suunavaid küsimusi, kuid kohtunik otsustas, et küsimus, miks suhtles Kangur tööasjus inimestega väljaspool tööaega, et olnud suunav.

Süüdistuse järgi jagas Kangur valitud ärimeestele infot vabade maade kohta, mida saaks vahetada looduskaitseliste kinnistute vastu. Villu Reiljan küsis Annuselt süüdistuse kohaselt Lea Kiiviti jaoks AS Merko Ehituse ehitatud ja müüdavat korterit, millega Annus nõustus.

Samuti nõustus Villu Reiljan süüdistuse järgi Toomas Annuse poolt talle varalise soodustuse lubamisega, mille kohaselt võib ta tulevikus kindlaksmääramata ajal omandada osaluse juriidilises isikus Annusega seotud äriühingus, Annuse varaliste vahendite arvel.