Naine ei kavatsenud küll oma last välisriigis sünnitada, kuid saatus otsustas nii, vahendab Vene Delfi portaali Fontanka.ru.

2. augustil oli Pihkva elanik Irina koos sõbrannadega autoga tagasiteel Peterburist, kus ta oli käinud oma tulevasele lapsele vajalikke asju ostmas. Tagasiteel tundis ta, et midagi on halvasti: kõhtu lõi terav valu ja mõne aja pärast tulid ära looteveed.

Sõbrannad sõidutasid Irina kiiresti lähimasse haiglasse Lugas, kuid seal keelduti naist vastu võtmast. Seejärel pöörduti Pihkva sünnitusmajja, kus naise läbi vaadanud arst ütles, et last ei õnnestu päästa ning käskis valmistuda abordiks, millest naine keeldus.

Enda vastutusel lahkus naine Pihkva sünnitusmajast ja palus abi Eesti meedikutelt abi. Otse piiripunktist saadeti ta Tartu sünnitusmajja, kus arstid püüdsid algul raseduse loomulikku kulgu taastada, kompenseerides lootevete kaotuse, kuid pärast olukorra hindamist otsustasid sünnituse esile kutsuda.

Irina sünnitas terve, kuid enneagse poisslapse, kes pandi intensiivravi osakonda, kuid on nüüd juba tavalises palatis ja saab varsti haiglast välja.