Taolist soovi väljendasid ametiühingud ja tööandjad täna kogunenud töötukassa nõukogus. Valitsuskoalitsioon on väljendanud valmisolekut maksemäära langetada 2013. aastal, kirjutas BNS.

Ametiühingute juht Harri Taliga sõnul tagaks ka tööandjate ja ametiühingute soovitav kolmeprotsendiline maksemäär selle, et töötukassa reservid kasvaksid järgmisel aastal 400 miljoni euroni, mis on piisav tase kriisiolukorraks, moodustades kahe kriisiaasta väljamaksete mahu.

Kui maksemäära tulevast aastast alandada, jätaks see majandusse 60 miljonit eurot ja see summa annaks oma panuse majanduse elavnemisse, selgitas Taliga.

Maksemäära osas teeb valitsusele ettepaneku iga-aastaselt töötukassa nõukogu. Valitsus võib töötukassa nõukogu poolt pakutud maksumäära kinnitamata jätta, sellisel juhul jääb kehtima senine maksemäär.

Järgmise aasta riigieelarve seletuskirjas on mitmes kohas viidatud kavale jätta järgmisel aastal töötuskindlustuse makse sama suureks kui praegu. "Samuti töötatakse välja ettepanekud töötuskindlustusmakse määra vähendamiseks alates 2013. aastast," seisab seletuskirja ühes kohas.

Nii töötukassa reservide kui töötuskindlustuse maksumäära osa kavatseb töötukassa nõukogu lõplikud seisukohad kujundada 21. oktoobri istungil.

Töötukassa kuueliikmelises nõukogus on nii valitsus, tööandjad kui ka ametiühingud esindatud kahe liikmega.