"Paraku on just viimase paari aasta suundumus selline, et kodutuks jäävad aina nooremad ja nooremad inimesed," ütles kodutute majutuse ja rehabilitatsiooniga tegeleva Tallinna hoolekandekeskuse juht Imbi Eesmets ajalehele Pealinn.

"Osa neist on agressiivsed multisõltlasest noored. Kui nad piisava massi kokku saavad, siis võib asi lõppeda nagu Londonis – tänaval märatsemisega," hoiatas Eesmets.

Tallinna sotsiaaltöökeskuse direktor Kersti Põldemaa kinnitas samuti, et tendents noorema kodutute kontingendi tekkimise suunas on märgatav. "See sai tegelikult alguse juba mõnda aega tagasi, seoses suure töötusega," lisas ta. Tema hinnangul on Tallinnas tänavakodutuid umbes 300.

Ka Ida-Tallinna keskhaigla ravikindlustamatute osakonna vanemõe Ly Ungru sõnul on nende patsientuur just nimelt viimase aastaga järsult noorenenud. "Seni on meie osakonna patsiendid olnud peamiselt üle 55-aastased, aga nüüd on vaekauss juba vaat et nooremate poole kaldu," tõdes Ungru.

Tänavu on linna eelarves kodutute majutusele, supiköögiteenusele ning rehabilitatsioonile ette nähtud kokku ligi 1,9 miljonit eurot.