„Ma olen absoluutselt veendunud, et selles ametis peaks olema inimene, kellel on kas arhitekti või linnaplaneerija haridus, neid koole, mis sellist haridust annavad, on mitmeid, äärmisel juhul sobiks sinna ka maastikuarhitekti haridusega inimene,“ ütles Mutso Delfile.

Arhitekt märkis, et linnaplaneerimine ja kommunikatsioonijuhtimine ei ole sama asi. „Business on küll üks osa, aga seal peab olema laiem pilk ja haridus, oskus näha linnaruumi tervikuna ja teadmine, mis on linnaplaneerimise eesmärk ja mõte,“ kõneles Mutso, lisades, et ta ei soovi kedagi alahinnata.

Mutso nentis, et linnaplaneerimise ameti juhataja töö on osalt kindlasti seotud majanduse ja suurte rahadega, mistõttu esmaspäeval tööd alustava Anu Halliku EBS-is õppimine tuleb kasuks. „Aga eeldan siiski, et inimesel, kes juhib linnaplaneerimisametit, on kõrgemad ideaalid ja laiem nägemus.“

„Alakoormatud arhitekte on piisavalt, kes sobiks väga hästi. Ma ei ole kuulnud, et oleks avalik konkurss olnud – tavaliselt arhitektide liit saadab teate laiali, kui on tööpakkumisi. Nooremapoolseid, aktiivseid, kohusetundlikke ja eetilisi inimesi on küll, kes oleks sellele ametikohale sobinud,“ sõnas Mutso.

Tallinna linnavalitsus teatas täna, et linnaplaneerimise ameti uueks juhiks saab Anu Hallik, kes alustab tööd 3. oktoobril. Halliku määras ametisse linnavalitsus, ettepaneku selleks tegi linnapeale abilinnapea Taavi Aas. Hallik oli seni Tallinna linnavolikogu liige ning linnamajanduskomisjoni esimees. Ta juhtis ka hipodroomi ala planeeringut vaagivat komisjoni.

Hallik on lõpetanud Concordia rahvusvahelise ülikooli avalike suhete ja teabekorralduse erialal ning õpib praegu EBS-is. Töötanud on ta avalike suhete juhina majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis, seda ajal mil ministriks seal oli Edgar Savisaar. Viimati oli Hallik kommunikatsioonidirektor tööstusettevõttes BLRT Grupp. Arhitekti ega linnaplaneerimisalast haridust naisel pole.

Linnaplaneerimise ameti endine juhataja Toomas Õispuu mõisteti augustis süüdi pistise võtmises.