Eile kella 18.30 paiku sisenes Sindis busside lõpp-peatuses liinibussi joobe tunnustega 58-aastane mees ja sihtis kärbikulaadse relvaga bussijuhti, teatas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm.

Bussijuht suutis relva enesest eemale suunata ja lask tabas bussiistmeid. Ermi sõnul oli bussis ka üks reisija, kuid keegi vigastada ei saanud.

Bussijuht rääkis Delfi kaastöötajale, et bussi astunud mees oli äärmiselt purjus ning klaasistunud silmadega. Joobes mees marssis uksest sisse ning sihtis Eestis illegaalse jahipüssi kärbiku bussijuhile pähe, küsides vaid: „Kas sul on midagi öelda?“.

Bussijuhi sõnul bussis reisijaid polnud ning olukorra päästiski see, et ta sai toru löögiga bussi tagaossa suunata. „Haavlid riivasid üht istet,“ ütles Delfi kaastöötaja, et peale vaadates ei saa arugi, et bussis üldse midagi juhtus. Bussijuht tõmbas ründaja põrandale pikali ning kutsus politsei.

Annely Erm sõnas samuti, et bussijuht pidas kahtlustatava kinni ja andis politseile üle. Kahtlustatav peeti kinni ja talle on esitatud kahtlustus tapmiskatses. Prokurör plaanib kohtult taotleda kahtlustatava vahistamist. Relvaluba mehel ei ole. Teo motiive selgitatakse kohtueelse uurimise käigus.

Bussifirma MTG Pärnu osakonna juhataja Kalvi Murro ütles Delfile, et talle pole praegu teada, miks mees bussi relvaga läks ja seal tulistama hakkas. Bussijuhiga pole Murro veel rääkida saanud ning ei tea, kuidas juhtunu juhile mõjus.

Bussile tekitatud vigastused on mehe sõnul tühised. „Istmekate on natuke katki,“ märkis ta. Reisijaid Murro kinnitusel bussis ei olnud ja mees astus bussi lõpp-peatuses. Mis asjaoludel ta sinna läks, loodab bussifirma esindaja täna välja selgitada.