"Ravikindlustus saab tänu sellele, et Eesti inimestel on hakanud palga- ja tööturul natukene paremini minema, rohkem vahendeid, " rääkis Pevkur. "See annab võimaluse ära kaotada hinnakärpe, mis ravikindlustuses majanduslanguse perioodil oli."

See tähendab omakorda seda, et inimestel saab olema rohkem võimalusi arsti juurde pääseda, kuna haigekassa saab haiglatelt rohkem ravijuhtusid tellida. Suurem eelarve annab ka haiglatele võimaluse uuesti üle vaadata kriisi ajal tehtud otsused, mis puudutavad nii  personali kui ka meditsiinivahendite hankimist. 

Pevkur rõõmustas veel, et valitsuskoalitsiooni läbirääkimistel kokku lepitud plaan hakata noortele arstidele maapiirkondadesse tööle minekul maksma  lähetoetust saab järgmisel aastal juba teoks. "Järgmise aasta eelarvesse on selleks esimesed vahendid ette nähtud," kinnitas Pevkur, et selleks on ette nähtud 150 000 eurot. 

"Loodame, et see on esimene märk sellest, et me suudame noortele arstidele muuta Eestis töötamise oluliselt atraktiivsemaks ja  aidata neid noore arstina tööle minemisel," lausus minister. 

Uuest aastast saavad ka perearstid rahuliku südamega puhkusele minna, kuna ministeerium alustab asendusperearstide süsteemiga. "Ka perearst vajab puhkust ja selle puhkuseperioodi välteks püüame leida asendusarste, selleks on nüüd ka vahendid olemas," lausus Pevkur.