Võistluse korraldas Lilleküla selts. Turniiri juhendis öeldakse, et eesmärgiks on kujundada erakondade vahel ühtsustunnet ja rõhutada elukeskkonna määravat tähtsust terve, kultuurse ja tugeva inimese kujunemisele. Loomulikult taheti välja selgitada ka parim korvpallimeeskond.

Võistlus algas täna kell üks ning parima võistkonna tuvastamiseks oli peakohtunik Indrek Tarand. Küsimusi ja proteste oli lahendamas Peeter Võsa, õhtujuhiks ja esinejaks Karl Madis. Osa võtma olid kutsutud Rahvaliit, Reformierakond, Keskerakond, IRL, Sotsiaaldemokraatlik erakond ning Lilleküla ja Eesti Energia võistkonnad. Peaauhinnaks oli merekanuu.

Kohal käinud Delfi fotograaf ühtsustunde kasvamist ei täheldanud. Tema sõnul olid erakondadest esindatud Keskerakond, IRL, Rahvaliit ja Reformierakond. Ilmselt Lilleküla selts oli plagudele n-ö reklaamideks valmistanud natuke kummalised plakatid.

Fotograaf vaatas lõpuni Keskerakonna ja IRLi võistkondade vahelise mängu, mille eel mängijad leidsid, et pallid on viletsad ja põrkavad imelikult. „Kohtumise käigus tekkis rahulolematust ka Tarandi aadressil. Näiteks IRLi mehed leidsid, et Tarand ei vilista üldse vigu,“ rääkis fotograaf.

Keskerakond võitis lõpuks suhteliselt napilt, kuid mängu jooksul oli segadust palju. „Näiteks tundus paljudele, et kaks 10-minutilist poolaega on liiga palju, kuna turniiri võitjad peavad väga kaua mängima,“ rääkis fotograaf võistlejate muredest.

Spetsiaalselt oli kohale toodud arvelaud ja eraldi inimene seda sättima pandud, kuid punktide arvestamisega oli siiski ohtralt probleeme. Fotograaf märkis, et nurinat ja rahulolematust oli kummaliselt palju ning samas ka pealtvaatajaid vähe, mistõttu on arusaamatu, kellele mängiti.