Delfi käes on järgmise aasta riigieelarve esialgne kava, kus põllumajandusministeeriumi haldusala eelarve kasvab tublid 15,7 protsenti. Seeder kasvu protsenti ei kinnitanud, kuid lisas, et põllumajandusministeeriumi osakaal järgmise aasta riigieelarves kasvab tõesti.

Kasvu põhjuseks on tema sõnul see, et Euroopa Liidu 2007-2013. aasta eelarveperioodi investeeringutoetuseid pole senini väga palju välja makstud, sest majanduskriisi ajal ei õnnestunud paljudel põllumeestel omafinantseeringu jaoks pangast laenu saada ja oma raha enamasti polnud.

Praegu on majandusolukord aga paranenud ja pankade laenukraanid on põllumeestele jälle lahti. Samal ajal hakkab investeeringute tegemiseks ettenähtud aeg paljude põllumeeste jaoks otsa saama ja nii ootabki põllumajandusministeerium Seederi sõnul seda, et järgmisel aastal tuleb palju eurotoetuseid välja maksta.

Seeder tõi välja ka selle, et 3-4 miljonit eurot läheb riigile kuuluvate maaparandussüsteemide korrastamiseks. Nimelt saavad eramaaomanikud oma maakuivenduskraavide, drenaažide ja muu korrastamiseks kasutada eurotoetusi, ent samad kraavid suubuvad suurematesse riigile kuuluvatesse kraavidesse, mille jaoks eurotoetusi kasutada ei saa. Et maaparanduse jaoks mõeldud eurotoetustel oleks mõtet, peab Eesti riik omalt poolt ka oma kraavide korrastamiseks raha kulutama ja Seeder oli rõõmus, et järgmisel aastal seda raha ka tuleb.

Muud kulud igasugu tegevuste jaoks jäävad järgmisel aastal Seederi sõnul samaks, kuigi nii palkade, uuringute, analüüside ja palju muu jaoks oleks raha juurde vaja küll.