"Kui teised teatrid kasutavad nende käsutuses olevat analoogset kinnisvara, nagu on täna Vene teatril, aastas keskmiselt 300 etenduse andmiseks statsionaaris, siis Vene teatris on see number üle poole väiksem ja järgmiseks hooajaks kavandatakse 79 etendust," ütles Lang täna riigikogu ees Jevgeni Ossinovski küsimusele vastates.

"Teiseks kasutatakse seda maja kellegi [endine teatri direktor Aleksandr - toim.] Iljini poolt sõlmitud rendilepingu alusel ka ööklubi tegevuseks, mis alustab teinekord sellisel hetkel, kui Vanemuise külalisetendus ei ole veel lõppenud," viitas minister möödunud laupäevasele vahejuhtumile, kus kuus minutit enne etenduse "Puhastus" lõppu kostus saali ööklubist "Teater" diskotümpsu.

"Kultuuriministeerium kindlasti ei kavatse taluda sellist olukorda, kus teatrimaja kasutatakse ebasihipäraselt, mitte teatri tegevuseks, aga ööklubi tegevuseks või siis mingiks muuks tegevuseks. Siin ei ole mingisugust puutumust vene professionaalse teatri tegevusega, vene professionaalne teater kindlasti Eestis jätkab tegevust, aga mööname, et seal on juhtimisprobleeme," lausus Lang.

Lang lisas veel, et ta pole kuulnud, et keegi kavatseks tingimata teatrilt maja ära võtta, aga maja tuleb kasutada teatri tegemiseks, see on kultuuriministeeriumi seisukoht. "Ja kui Vene Teater üksi ei suuda seda maja koormata oma etendustega, tuleb see avada külalisetendusteks teistele teatritele, mida seni ei ole tehtud. Kaasaarvatud muide professionaalsetele vene truppidele Ida-Virumaalt, mida on meil kaks. Narvast teater Ilmarine ja Kohtla-Järvel teater Tuuleveski, keda mingitel seletamatutel põhjustel sinna mängima pole lastud."