Samas peab Kiisleri sõnul näitama initsiatiivi koolivõrgu korrastamise juures riik, sest sageli ei saa lähtuda ainult iga konkreetse omavalitsuse soovist, vaid peab vaatama olukorda tervikuna.

Maavalitsustel näeb minister selle teema juures olulist rolli debati vedajana ja kitsaskohtade väljatoojana maakonna tasandil.

Regionaalministri hinnangul tuleb maavalitsustel koos omavalitsustega läbi arutada koolivõrgu erinevad tahud - nii see, kus mis tasemel haridust pakutakse kui ka kõik klassiruumis toimuvat toetav tugistruktuur nagu õpilaste vajadustele vastav transpordisüsteem ja õpilaskodude võimalused.

„Korrastatud ja kvaliteetset haridust andev koolivõrk on regionaalarengu seisukohast üks võtmeküsimusi,“ võttis Kiisler tänase kohtumise kokku.

Täna regionaalministri juures toimunud kohtumisel olid arutlusel maakondlike koolivõrkude korrastamise küsimused ning maavalituste roll maakonna hariduselu suunamisel.

Kohtumise käigus andis haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo maavanematele ülevaate kavandatavatest reformidest ning tutvustas planeeritavate muudatuste lähtekohti ja põhimõtteid.