Samost ja Muuli leidsid, et Jürgen Ligi konkurentsist väljalangemine oli suures plaanis hea uudis, näiteks jääb meile alles rahandusminister, kuid ministrile endale tuli otsus ajakirjanike hinnangul ootamatult.

Kalle Muuli rääkis, et Jürgen Ligi ei oleks ilmselt kandideerinud, kui ta poleks oma võidus üsna kindel olnud. Muuli järeldas, et Ligil oli üllatuslikult häälte jaotumisest vale mulje. „Ta sai kaheksast kaks häält, siin on tegu täieliku valearvestusega,“ rääkis Muuli. Mina arvasin, et kui rahandusminister kandideerib, siis tal on need hääled sama hästi kui taskus.“

Alles jäänud kandidaatide kohta ütlesid mõlemad, et tegu on väga heade kandidaatidega. „Nad oleksid seda ka Frankfurdis Euroopa keskpanga nõukogus. Ma ei näe tegureid, mis võiksid takistada neid Eestit esindamast,“ rääkis Samost. Tema hinnangul ei saa Eesti panga nõukogu halba otsust tehagi.

Muuli lisas, et kuna Ardo Hansson on valmis sisse tooma muudatusi ja see meeldib panga nõukogule, siis on temal ilmselt hääled taskus. N-ö musta hobuse mängu toomine tundus ajakirjanikele kaheldav ja nii ka viigi tekkimine, kuigi see on huvitav mõte. „Kas siis istutakse nii kaua, kuni korstnast hakkab valget suitsu tulema?“ küsis Muuli.

Eesti panga presidendi valimiste viimane voor on 11. oktoobril. Samost märkis, et Jaan Männik on lubanud, et nõukogu valib tol istungil pangale presidendi ära.