Töötukassa reservide maht kasvab mühinal, mistõttu selleks aastaks planeeritud 337 miljoni euro suurune reserv kosub aastaks 2015 777 miljoni euro suuruseks. Seda ajal, mil keskvalitsuse enda reservid vaid vähenevad.

Ülalolev graafik ütleb tegelikult kõik. Keskvalitsuse reservid lüüakse lähiaastatel laiaks ja seega on riigil vaja lisaraha, mida saadakse töötukassast. Töötukassa raha võib riik aga omakorda rahulikult ära kulutada, sest nagu graafik näitab, on töötukassa eelarved vähemalt neli aastat tubli ülejäägiga ja järelikult ei lähe seda raha kunagi vaja. Või vähemalt ei lähe seda vaja selle valitsuse eluajal.

Samal ajal saab Reformierakond eputada väitega, et üksikisiku tulumaksu tase on 21 protsenti ja aastal 2015 langetatakse seda veel ühe protsendipunkti võrra. Ent iga tööinimese palgast võetakse lisaks 21 protsendile tulumaksule maha ka 2,8 protsenti töötuskindlustusmakset. Teoreetiliselt peaks see 2,8 protsenti minema töötutele töötuskindlustusmaksete tegemiseks, ent rahandusministeerium tahab sellest tubli tüki ära võtta muude riigieelarve kulude tasumiseks. Järelikult on mõistlik nimetada ka suurt osa töötajate ja tööandjate makstavast töötuskindlustusmaksest üksikisiku tulumaksuks.

Reformierakond ja selle ministritele alluvad ministeeriumid on väga hästi ära õppinud hämamise ja inimeste teadliku eksitamise. Selle vastu aitab vaid tõe selge väljaütlemine, nimelt on sisuline üksikisiku tulumaksu tase Eestis mitte 21 protsenti, vaid pigem 22-23 protsendi kandis. Lähtuda tuleb makstava maksu sisust, mitte nimetusest.