"Kannan seitse protsenti oma brutopalgast iga kuu erakonna arvele, nii on põhikirjas kirjas," ütles Savisaar-Toomast ETV saates "Kahekõne".

Saatejuht Indrek Treufeldt nentis, et tegu on suure summaga ja Vilja Savisaar-Toomast nõustus. "Aga erakonna toel ja abil olen ma selle töökoha saanud, saan esindada Eestit ja oma erakonda ja olen nõus selle eest maksma," lisas ta.

Viimase aja erimeelsusi erakonnaga kommenteerides jäi Savisaar-Toomast varem öeldu juurde, avaldades muret, et hiljutiste põhikirja muudatustega läheb Keskerakond järjest ebademokraatlikumaks. Ta lisas, et on hea, et 41 protsenti erakonna delegaatidest on sama meelt ning hääletas esimehe valimistel uusi suundi tõotanud Jüri Ratase poolt.

Veel kommenteeris Savisaar-Toomast reformierakondlase Igor Gräzini tänaseid sõnu, et Keskerakonna juhtimisse on sisse tulnud Savisaarte perekonnaprobeem ja Vilja katsub Edgarile käru keerata.

"Ma ei tea, miks see Gräzin minu kallal võtab," kommenteeris eurosaadik seda sõnavõttu ja lisas, et tegu ei ole käru keeramisega, kui ta avaldab muret, et erakonna põhikiri muutus ebademokraatlikumaks.

Põhikirja muudatuste kohaselt on erakonnal õigus oma ridadesse kuuluvat riigikogu saadikut trahvida, kui ta hääletab riigikogus fraktsiooni varem kokku lepitud otsuse vastu. Osa liikmeid, nende seas Savisaar-Toomast on alates põhikirja muudatuse tõstatamisest seda ebademokraatlikuks ja põhiseaduse vastaseks nimetanud.