“Laanet väidab, nagu oleks riigikogu liikmete igakuise annetuse puhul tegemist kirjutamata reegliga, mis on vale jutt!” selgitas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, “Keskerakonna põhikirja punkt 16.5. sätestab nii Riigikogu liikme kui ka Euroopa Parlamendi liikme kohustuse tasuda igakuiselt 7% brutopalgast liikmemaksuna erakonna arveldusarvele. Seega on see saadiku põhikirjaline kohustus,” teatas Toobal meediaväljaannetele.

Toobali sõnul on põhikiri igale erakonna liikmele täitmiseks kohustuslik, niisamuti Riigikogu liikmetele. “Endise politseiniku ning siseministrina peaks Kalle Laanet teadma, et seaduse mittetundmine ei vabasta selle täitmisest. Erakonna põhikiri on erakonna liikmetele täitmiseks tingimusteta ning pole võimalust seada kriteeriume, mil juhul ma seda täidan ja millisel mitte. Pole võimalik nii, et ei meeldi Savisaar ja Toobal, ei maksa liikmemaksu või ei kandideeri Keskerakonna, vaid hoopis Reformierakonna nimekirjas!”

“Erakonna XIII kongress on oma sõna öelnud – esimees on Savisaar ja valitud on 14-liikmeline juhatus, kes erakonda juhivad. Sellega tuleb leppida kõigil keskerakondlastel või valida teine tee.
Keskerakonna finantside kasutamist ei saa määrata erakonna esimees Edgar Savisaar ja peasekretär Priit Toobal kahekesi. Finantside kasutamise määravad juhatuse kinnitatud erakonna eelarve; erakonna juhatuse otsused ning sõlmitud kokkulepped kohustuste täitmiseks,” lisas Toobal

“Riigikogu saadikud peaksid olema eeskujuks kogu ühiskonnale, samuti erakonna liikmetele üle maa. Millist eeskuju näitab Kalle Laanet kutsudes üles mitte austama erakonna põhikirja ja kongressi otsuseid? Minu arvates on tegemist jätkuvalt sooviga erakonda lõhkuda ja nõrgestada,” lõpetas Keskerakonna peasekretär.