"Kindlasti on Savisaare leer pettunud tulemuses. Nende võit ei olnud ülekaalukas ning ligi pool Keskerakonda näeks Jüri Ratast erakonna esimehena," lisas Kukk.

Ta tõdes, et Keskerakond toetas oma kongressi tasemel Venemaalt erakonnale raha küsimist, ebademokraatlike põhikirja muudatusi ning senist poliitikat, mis toetab võlgu elamist ja korralagedust rahaasjades. "Selline poliitika, mida kehastab Edgar Savisaar ja milles toimub pidev vastandumine Eesti riigile, on meile vastuvõetamatu. Reformierakonna koostöö Savisaare juhitud Keskerakonnaga on välistatud," rõhutas Kukk.

Tema sõnul toimub kongressile järgnev erakonnasisene leppimine uuendusi soovivate isikute tõrjumisega võtmepositsioonidelt. "On vaid aja küsimus, kui selgub, et nad ei mahu näiteks valimisnimekirjadesse."

"Tuleb avaldada tunnustust Ratase meeskonnale, kellel oli julgust ja jõudu oma tegelikke mõtteid Keskerakonna võimalikust tulevikust välja öelda ning loodame, et seoses tänaste tulemustega nad nüüd alla ei anna. Eesti avalikkus ootas tänaselt kongressilt Ratase võitu."