"Peame vaatama tagasi, mis annab suuna minna edasi. Ma annan endale aru, ükskõik kummale meist vastutus osaks langeb, ootab teda ees töö, higi ja pisarad. Ma ei ole imemees ja ma ei ole nii sinisilmne, et minu juhtimisel on Keskerakond homme valitsuses. Olen öelnud, et see annab suurema võimaluse läbirääkimiste laua taha istumiseks," ütles Jüri Ratas oma kõnes 1800 Keskerakonna liikme ees.

Ratas lisas, et ta ei kavatse Savisaarele tema kategoorias väljakutset esitada. "Savisaare nimi on raiutud Eesti poliitikaõpikutesse samaväärselt nagu Päts ja Poska." märkis Ratas. "Väljakutse tuleb esitada vastasele seal, kus näed endal šansse.

"Meie poliitiline tulevik on tume, kui me ei suuda leida poliitilisi partnerid," tõdes Ratas, et Keskerakonda on isoleeritud ja nad on isolatsioonis ning erakond on kaotanud vasaktiivas liidrirolli sotsidele. "Tuleb murda poliitiline isolatsioon, selle vahendiks on Kesk tagasi viia valitsusse," sõnas Ratas.

Ta lisas, et oluline on oma kodu korda teha. "Olen kindel, et minu meeskonda on kõik oodatud, hoolimata, keda nad praegu toetavad. Tuleb murda poliitiline isolatsioon, selle vahendiks on Kesk tagasi viia valitsusse."