"Rahvasuu räägib, et kui on 1830 delegaati, siis millegipärast tellitakse 2200 valimissedelit. Sedelit ei ole võimalik parandada. Kui sedel on täidetud, siis uut sedelit enam ei saa. Miks võiks olla neid sedeleid tunduvalt rohkem?" küsis Laanet.

Laanet ütles Delfile, et partei büroo üritab kõikvõimalike võtetega kaalukaussi enda kasuks kallutada. "Esimesel hetkel võib kõik paista väga objektiivne ja tore, aga kui sisusse süüvida, siis ei ole seda objektiivsust nii väga midagi. Tegelikult üritatakse igasuguste riugastega pöörata seda oma kasuks. See on minu arvates ääretult häbematu," ütles Laanet.

Laaneti jaoks on tõstatunud ka küsimus, kelle raha eest tehakse Savisaarele kampaaniat. "Kui see on erakonna raha, siis minu jaoks on küsimus, miks tehakse tehakse erakonna raha eest ainult ühele kandidaadile kampaaniat? Teine küsimus on see, et kui erakonna kongressi delegaatidele tehakse otsepostitus ainult ühe kandidaadi promomiseks, siis Jüri Ratasele ei anta isegi välja nende delegaatide andmeid, et teha samasugust otseposti."