Need, kes soovivad või on sunnitud mingil põhjusel reisima viimase rongiga, peavad leidma mugavaks ja ohutuks istumiseks koha kusagil Balti jaamast kaugemal, sest ega alati ei ole võimalik kusagil külas õiget aega oodata.

Mul on tuttav, kelle rong väljub kaheksa-üheksa vahel õhtul ja kuigi suvel võib isegi veel leida kusagil pargis koha, siis talvel on tulnud tal külmetada alates kella 19st, sest siis pannakse Balti jaama hoone uksed ju kinni.

Samamoodi ei ole õues hea oodata, nt kasvõi sellepärast, mis inimesed seal igapäevaselt elavad (kodutud) ja lisaks veel taskuvargad ja narkomaanid.

Niisiis peab inimene, kelle rong väljub pärast kella 19.00, tiirlema kusagil Balti jaamas ja lootma, et kõik möödub õnnelikult ning varsti ehk saab ka rongi peale. Kindel ei saa ju kunagi olla.

Arvestades, et tegu on siiski rongijaamaga, siis peaks see nagu lennujaamgi olema avatud 24h, sest võib-olla soovib keegi minna hommikuse varajase rongiga ja kindlasti soovibki, ning nagu lennujaamades saab magamiskotiga ööbida, võiks ka seal saada. Muidugi on siis ka sinna vaja korravalvurit, et iga "elanikku" sisse ei laseks.

Igal-juhul, loodetavasti on peale Balti jaama suurt ümberehitust, võimalik leida katusealune ohutu istumiskoht ka neil reisjatel, kes enne 19.00 rongile ei pääse.