Vahetult enne eilse tööpäeva lõppu paiskas Põhja ringkonnaprokuratuur avalikkuse ette järjekordse pealtnäha tavalise pressiteate pistise võtmise kahtlustuse saanud Tallinna ametnikust. Seekord kahtlustab prokuratuur, et Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu, kes talvel sai tuntuks Toomas Vitsuti relvaveosaaga osalisena, sai ühe detailplaneeringu läbisurumise eest 10 000 eurot pistist, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tõeline üllatus seisneb selles, kellelt sai Õispuu laenu, mida prokuratuur ja kaitsepolitsei peavad nüüd hoopis pistiseks — tegemist on tuntud vandeadvokaadi Viktor Kaasikuga, kes tunnistas eile õhtul ka avalikult, et on mätsitud ootamatusse ja suurde jamasse: “Tegin tohutult suure rumaluse.”

Delfi andmetel andis Kaasik Õispuule laenu. Ajendiks, mis pani mehi omavahel aktiivselt suhtlema, on kinnisvaraarendus endise Hipodroomi krundiga. Arenduse üheks omanikuks on Jaan Manitski, kuid Delfi teada pole tema nimi prokuratuuri dokumentidest esialgu veel läbi jooksnud.