Olen mitmeid inimesi kuulnud teisi nii-öelda emodeks sildistamas ja minus tekitab küsimusi, et mille alusel nad seda teevad. Kas selleks on noorte riietud, jalatsid või hoopis soeng?

Kui nad teevad seda riietuse järgi, siis peaksid paljud inimesed olema "emod", sest nad kannavad tumedaid riideid ja üldiselt on neil ka tumedad juuksed. Kui aga inimesele meeldib lihtsalt tumedaid riideid kanda, siis ei peaks see ju kohe tähendama, et ta on "emo".

Kas siis äkki jalatsite järgi tehakse kindlaks, kes on ja kes pole? Sel juhul on ilmselt nii mõnigi jalatsitepood keskendunud pealtnäha justnimelt "emo-jalatsite" müümisele. Seega ei saa ka jalatsite järgi seda otsustada.

Jäävadki sõelale juukselõikused. Kas tõesti on võimalik soengu järgi inimesi eristada? Kahtlen selles sügavalt, sest kui mulle meeldib igakord erinevat soengut lasta juuksuril teha ja ta teeb juhuslikult mulle soengu tukaga, siis kas ma olen ka kohe "emo"? Ja kui ta teeb soengu harjaga, siis kas ma olen ka automaatselt punkar? Iga inimene teeb või laseb teha endale sellise soengu, mis talle meeldib, mitte sellise, mille järgi teda eristada, kas ta on "emo" või punkar või kes iganes.

Küsimus aga, kuidas mõni nii julgelt noored erinevatesse kastidesse liigitab, jääb seekord minu poolt õhku.