Aga kas sa neid ka järgid? Omast käest tean, et lihtsaid asju peabki üle kordama, sest elu on kiire ja stressirohke ning vahel aitavad ka kerged igapäevased nõuanded. Pealegi ei vaja see mingit erilist pingutust, et neid täita ja nendega saab igaüks hakkama. Hoolitse iseenda eest, et saaksid teiste eest hoolt kanda!

1. Lisa oma toidule värve

Ei, ma ei soovita rohkem toiduvärve kasutada. Kuna lihatoodete värvigamma on suhteliselt piiratud, tekitab see olukorra, kus peab erinevaid puu- ja köögivilju menüüsse lisama. Eriti talvel, kus puu- ja köögiviljad pole just odavad ega lihtsalt kättesaadavad. Siis tuleb aga kasutada hoidiseid. Võite teha ka kerge analüüsi, mis vitamiine millised toiduained sisaldavad ja lisada oma toidusedelisse aineid, mis annavad just seda vitamiini, mida saad praegu suhteliselt vähe. Suhteliselt vähe tähendaks siis seda, et saad ainult 0-20% päevasest ideaalsest normist.

2. Söö aeglaselt

Aeglane söömine mõjutab drastiliselt toidukogust, mida pead tarbima, enne kui tekib tunne, et oled söönud piisavalt. Naudi söömist - mälu vähemalt 20 korda enne neelamist. Kuna toidu seedimine algab juba suus, siis kiire neelamise puhul jääb see etapp vahele ning magu peab tegema rohkem tööd kui vaja. Seega kiire söömine kurnab üleliia sisemisi seedeorganeid ja ka toidu kogus, mida tarbid, on suurem.

3. Mida väiksemad portsjonid, seda parem

Lihtne viis kiirendada ainevahetust ja hoida veresuhkur normis, on süüa tihedalt väiksemate portsjonite kaupa. Kui aastavahetusel läheb korralikuks vintsutamiseks, siis sööge tihti ja vähe korraga ja väheneb tunnet, nagu kõht kohe lõhkeks. Süües väikseid koguseid, tegeleb sinu seedesüsteem pidevalt toidu seedimisega ja see aitab põletada rohkem kaloreid. Rääkimata sellest, et su kõht ei paisu suurtest kogustest, vaid tõmbub kokku ning näed ka parem välja. Alusta kindlasti hommikut kerge einega, et seedesüsteem kohe tööle saada.

4. Väldi rafineeritud ja töödeldud toiduaineid.

Ma tean, et neid pole võimalik täielikult vältida, eriti talvel. Aga proovi lihtsalt - kui vähegi valida ja aega on. Osta liha ja hakkliha - mitte hakklihasegu ega kotlette. Küsimus ju ongi tegelikult selles, palju võimaldavad sul seda nõuannet kasutada aeg ja rahalised võimalused, kuid ära kasuta neid laiskusest.

5. Kasuta lihtsaid dieete

Pole mõtet päeva pealt kogu süsteemi muuta! Kui otsid dieeti, vali kergesti arusaadav ja mittedrastiline dieet. Lihtsusta - ära loe paaniliselt kaloreid, seda tead ka ise umbkaudu, kas seda on palju või vähe. Iga väike muutus paremuse poole on oluline. Kui sööd täpselt nagu enne, aga krõpsud asendad puuviljadega, on see juba suur muutus paremuse poole ja väärib kiitust. Ära mõtle, et on toite, mida sa ei tohi enam kunagi tarbida. Kui võtad harva väikse tüki, ei juhtu sellest midagi hullu.