Tegemist oli kinnisvarafirmaga. Kõik ametikohale esitataud nõuded olid minu puhul täidetud ning kõik tundus ilus. Vähem kui tund aega pärast tööpakkumisele kandideerimist saabus ka vastus: "Kahjuks peame tõdema, et seekord osutus valituks teine kandidaat." Tunni ajaga olid nad jõudnud otsustada, et mina siiski ei sobi. Tundus kuidagi kahtlaselt kiire vastus. Tavaliselt olen saanud tagasisidet alles paari nädala pärast. Nüüd piisas juba tunnist ajast ja nemad olevat otsustanud teise kandidaadi kasuks. Kas tänapäeval ei oodata enam konkursi lõpuni ja ei tutvuta kõikide kandideerijate CV-de ning motivatsioonikirjadega?

Minule tundus kõige imelikum selle juures see, et kandideerimine lõpeb alles oktoobri lõpus. Miks ei ole siis tööportaalist pakkumine ära võetud, kui sobiv kandidaat on juba olemas? Kas kuulutus oli üles riputatud hoopis "niisama" ja tegelikult oli vastav kandidaat juba enne seda olemas? Olen kuulnud, et ka nii tehakse - riputatakse küll erinevatesse tööportaalidesse tööpakkumised üles, kuid tegelikkuses on juba koht lubatud mõnele oma tuttavale.

Tütarlaps, kes minule vastas oli alles hiljuti kinnisvarafirmas praktikant. Tekkis mõte, et äkki nägi nooruke praktikant minus konkurenti ja seetõttu kõrvaldas ruttu CV ning saatis igaks juhuks ka eitava vastuse. Kas tõesti usaldatakse sellised toimingud noorukeste praktikantide kätte?

Kahjuks peab tõdema, et meie armsas Eestis ei ole võimalik tööd leida (kindlasti on ka erandeid), kui sul ei ole suurt tutvusringkonda. Kõige paremad kohad lähevad siiani tänu tutvustele ja midagi polegi parata.