Võrtsjärve lähistel Vaiblas tekkis päikesepaistest äikesepaiste 10 minutiga. Esialgu oli kuulda väga kaugelt kõuemürinat, kuid kes usuks, et peale ilusa ilmaga päeva võib tulla selline raju. Kõuemürin läks üha valjemaks, inimesed hakkasid lahkuma, ujumine lõpetati kiiresti, viimased paadid jõudsid Võrtsjärvelt ilusti sadamasse, ning siis ta algas.


Pilv polnud veel õieti kohalgi, kui hakkas tuul ebatavalist kiirust võtma. Olime just sättinud sööma enne tormi, laud sai ruttu ruttu kokku pandud, ning viimasel hetkel asjad peitu pandud. Haagis, millega olime nädalavahetust veetma tulnud, kõikus hirmsasti. Kui haagise ukse lahti natukene tegid, siis lendas see ise täiesti lahti, kinni pannes pidi seda vähe tugevamalt tõmbama, edasi läks juba pauguga kinni.

Õue vaadates oli vaatepilt kohutav, igalpool liiva lendas, puud olid lookas, autod tee ääres seisid, telefonid hakkasid levist välja minema, elekter kadus. Kestis ta umbes 20 minutit.


Vaibla lähistel oli ikka natukene pahandust teinud, mõned puud olid maas ning asju oli palju lennutanud, see kõik liikus ebaharilikult kiiresti edasi, päike tuli uuesti välja, kuid soe enam tagasi ei tulnud.


Järgmisel päeval Põhja-Eestisse Rakverre tagasi jõudes oli ikka vaatepilt väga kohutav, ei saanud võrreldagi seda mis toimus Vaiblas, kuna mobiil/internet ei toiminud, siis teadsime ainult seda, mis oli Vaiblas toimunud. Väike-Maarjasse jõudes oli väga kurb vaadata, kuidas inimesed oma asju kokku korjasid, eelkõige langenuid puid koristasid, ja neid ei olnud mitte paar tükki, vaid üle ühe, täiesti uskumatu töö oli teinud, ma oleks ilmselt närvivapustuse saanud kui oleks tormi ajal Väike-Maarjas asunud.


Rakverre jõudes oli vaatepilt Väike-Maarjaga võrreldes rahulik, küll oli Rakvere Gümnaasiumi katuse ära lennutanud. Tuulispask oli lausa kesklinnas ringi tiirutanud, otse inimeste silme all, Rakvere Gümnaasiumi katusest sai ta osaliselt jagu, samuti Jaama tänaval tegi puudest lausa puhta töö.

Järgmiseks nädalavahetusest lubab samamoodi taolist tormi, loodame et nii hulluks asi ei lähe, ning piirdub rahuliku äikese saatel.

Jõudu ja jaksu eriti väikemaarjalastele ning ka teistele eesti piirkondadele mis said tormis kahjustada.