Suurem osa kommentaatoritest oli arvamusel, et uut erakonda oleks tõepoolest vaja. Samas tõdeti, et see ei aitaks midagi, kui me valida ei oska.

Onu Volli arvab, et iga paari aasta järel peaks tekkima uusi parteisid. "See oleks hädavajalik, et vanade võim ei põlistuks ja nad ei muganduks ning toimiks rotatsioon, mis on demokraatliku valitsemisvormi juures üks kõige tähtsamaid asju - võim peab vahetuma, kasvõi halvema vastu aga peab vahetuma.
Kui uusi juurde ei saa luua, siis sarnaneb olemasolevate vahel valimise õigus orjaaegse õigusega valida jüripäeval uus mõisahärra - üks olemasolevate seast. Aga rahval on tänaseks juba kõrini kõikidest parteidest ja seda juhtub ilmselt ka tulevikus ning nii peab uute erakondade loomine olema demokraatlik vabadus."

"Kindlasti on kohe uut parteid vaja. Vanad on korrumpeerunud, riigi ummikusse ajanud ja on ennast ammendanud. Igati toetan uue partei loomist," kirjutab Sarah.

Meta pakub teistsugust lahendust: "Milleks veel üks? Pigem võiks olemasolevaid reorganiseerida ja mõni likvideeridagi.
Hoidku jumal selle eest, et veel üks keskerakonna sarnane moodustis tekiks."

"Uut parteid on vaja, kuid sinna tuleks valida ainult haritud ja tegusad inimesed. Näitlejaid, lauljaid, kunstnikke ja spordikooli haridusega endisi sportlasi ei peaks sinna valima," arvab Valija.

"Eesti riigis ei saa olema mitte kunagi võimalust uuele parteile, sest praegune kommunismivalitsus mis koosneb endistest tippkommunistidest ja KGB tegelastest on rikkunud ära ka meie uue põlvkonna," on paneb imestama pessimistlik.
"Vohab korruptsioon ja riigivargus, JOKK seaduste alusel, millega alustas 10 miljoni varas, kes samuti JOKK seadustega õigeks mõisteti. Vargus toimub karistamatult, võrreldes endise vene ajaga. Vene seaduste alusel oleksid paljud surmanuhtluse saanud. Kahjuks meie noorsugu elab oma papa-mamma valedes, ehe näide Ligi poegade kasvatusest, kes Stockmanni kaubamajas kordi vargil käisid.
Siit riigist on lahkunud kõik ausad ja haritud inimesed, kes jälestavad vargaid ja nende erakondi, näiteid oleks palju..."

"Eestis oleks kohe kindlasti vaja uut erakonda. Meil on Reformierakond - üks mõttetu, ajakirjanduse poolt ülemakstud erakond
IRL -puhtpaljad jooksikud, kes midagi ei otsusta ega tee.
Keskerakond - vajab veel seletust või?
Sotsid - keskerakonna pikendus.
Rohelised - IRL-i ja Reformi pikendus.
Aga keda valib inimene, kellele ei meeldi savisaar aga ei ole rahul ka valitsusega?" küsib heh.

Sebija arvab, et küsimus on valesti püstitatud. "Mitte parteisid pole meile rohkem vaja, vaid rohkem tarku valijaid."

"Jah. Jõks võiks olla liider küll, Tarand ehk ka mängus aga praegustest poliitikutest ei tahaks uues erakonnas eriti kedagi näha.
Siis läheks valima ka. Lubadustest, mis tooks rahvale kasu ja ka pikas perspektiivis riigile oleks tasuta hambaravi kõigile," näeb hmm päris üksikasjalikult tulevikku.

"Kõik parteid tuleks välja vahetada, ühest poleks midagi tolku. Ja valijatele lõpuks selgeks teha, et poliitika pole mingi lõputu meelelahutus," usub margus kiis.