"Oleme tõesti raskete valikute ees ja ma ei usu eriti, et me vajaminevat raha saame," möönis rahvsuooperi peadirektor Paul Himma Eesti Päevalehele.

Himma märgib kultuuriministeeriumile saadetud rahvusooperi järgmise aasta eelarveprojektis, et teatril on kolm valikut: kas koondada kunstilise personali hulgast ligi 60 inimest, vähendada solidaarselt palka või saata teatri töötajad neljaks kuuks sundpuhkusele.

Kõig tõenäolisem on koondamine, sest niigi Eesti ja eriti Tallinna keskmisest tunduvalt maha jäävate palkade solidaarne vähendamine viiks Himma sõnul artistide lahkumiseni.

Kokku võimaldaks hoida ka teatriliikmete kolmeks-neljaks kuuks osaliselt tasustatavale puhkusele saatmine, aga seda kunstilise taseme hoidmise huvides teha ei saaks.

Piletite hindu Estonia järsult tõsta ei kavatse ja põhjendab seda teatrikülastajate maksevõime vähenemise ja üldise majandusolukorraga.

Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles lausus, et lõplikud kärped on veel ametniek tasemel läbi rääkimata ja täpsete arvude saamiseks oodatakse augustikuist majandusprognoosi.