Läti fännid olid eilseks maailmameistrivõistluste mänguks Kasahstaniga toonud lisaks oma rahvuslipule tribüünidele ka Ukraina lipu, millega avaldati ukrainlastele toetust sõjas Venemaaga.

„Korraldajad koos turvatöötajatega reageerisid kiiresti. IIHF [rahvusvaheline jäähokiliit] tuletab meelde, et fännidel on MM-areenidel lubatud viibida ainult koos oma riigi lippudega. Teiste riikide lipud eemaldatakse. Sarnast korda järgitakse alati MM-idel ja teistel sellise taseme turniiridel,“ teatas IIHF-i pressiteenistus, vahendab delfi.lv.

Läti jäähokiliitu (LHF) sellest intsidendist ei teavitatud, kuid LHF-i pressiesindaja Edgars Gaross kinnitas, et turniiri kahes esimeses mängus Poola ja Prantsusmaa vastu võis tribüünidel näha samuti Ukraina lippu, kuid siis probleeme ei tekkinud. Seda kinnitavad ka fotod Ostrava areenilt.

Delfi.lv meenutab, et eelmise aasta jäähoki maailmameistrivõistlustel, mis toimusid Riias ja Tamperes, lubasid korraldajad pealtvaatajatel Riia areenile tulla ka Ukraina lippudega.

Läti võitis eile Kasahstani 2:0. Täna jäid lätlased alla Saksamaale koguni 1:8.

Jaga
Kommentaarid