Putini ühe suurima kriitiku Navalnõi liitlased on süüdistanud Venemaa juhti opositsioonipoliitiku mõrvamises. Nad on öelnud, et esitavad oma väite toetuseks tõendeid, vahendab Reuters.

Kreml on eitanud igasugust seotust Navalnõi surmaga. Eelmisel kuul nimetas Putin Navalnõi surma kurvaks ja ütles, et oli valmis poliitiku vangide vahetamisega läänele üle andma, eeldusel, et Navalnõi ei naase kunagi Venemaale. Navalnõi liitlased kinnitasid, et sellised kõnelused olid pooleli.

Ajaleht The Wall Street Journal viitas asjaga kursis olevatele isikutele, kelle sõnul jõudsid USA luureagentuurid järeldusele, et tõenäoliselt ei andnud Putin korraldust tappa Navalnõi.

Artiklis märgiti, et Washington ei vabastanud Putinit üldisest vastutusest Navalnõi surma eest, kuna ta oli aastaid Vene võimude sihtmärgiks ja vangistati lääne sõnul poliitiliselt motiveeritud süüdistuste alusel. Lisaks mürgitati teda 2020. aastal närvimürgiga, Kreml eitab riigi seotust juhtumiga.

USA hinnang põhines mitmel teabel, sealhulgas teatud salastatud luureandmetel ja avalike faktide analüüsil, selgitas väljaanne.

Ajaleht viitas ka Navalnõi liitlasele Leonid Volkovile, kes nimetas USA leide naiivseteks ja naeruväärseteks.