Millal valimised toimuvad? Kandidaatide registreerimine toimub 29. aprillil Tallinna komandandimajas. Seejärel on kandidaadil kolm päeva aega oma kandidatuurist loobuda ning 3. mail läheb nimekiri „lukku“.

Hääletamine algab esmaspäeval, 3. juunil kell 9 hommikul ning lõpeb 8. juunil kell 20. Hääletada saab ka valimispäeval, 9. juunil kell 9.00-20.00

Kes võib kandideerida? Europarlamendi liikmeks saab kandideerida vähemalt 21-aastane Eesti või muu EL liikmesriigi kodanik. Kandideerimiseks tuleb maksta kautsjon - 4100 eurot kandidaadi kohta. Üheksaliikmeline täisnimekiri läheb erakonnale maksma 36 900 eurot. Riigi valimisteenistuse järgi on Eestis esitanud oma nimekirja üheksa erakonda, lisaks pürgivad parlamenti kuus üksikkandidaati.

Riikliku valimisteenistuse järgi on poliitiline välireklaam lubatud kogu valimisperioodi kestel. Valimisrahu peab olema tagatud vaid hääletamisruumis sees.

Kes võib hääletada? Valimistel saavad osaleda vähemalt 18-aastased Eesti kodanikud ning Euroopa Liidu liikmesriigi kodanikud, kes püsivalt Eestis elavad.

Kuidas hääletada? Üle Eesti avatakse 378 valimisjaoskonda, igale valijale saabub hiljemalt mai lõpuks teabeleht hääletamisruumide ja hääletamisaja infoga. Oma hääle saab anda ka arvutis e-hääletuse teel, selleks on vaja ID-kaarti või mobiili-ID-d. Alates 2025. aastast saab hääletamisel kasutada ka Smart-ID-d.

Valijad saavad e-hääletuse puhul hääle kohale jõudmist kontrollida. Selleks tuleb valimised.ee lehelt laadida nutiseadmesse kontrollrakendus.

Millal tulemused selguvad? Esialgsed hääletustulemused avaldab riigi valimisteenistus 9.06 südaööl. Tulemusi ei tohi avaldada enne, kui igas EL liikmesriigis on hääletus lõppenud. Häälte teine lugemine toimub esmaspäeval.

Hiljemalt 20. päeval pärast valimispäeva registreerib Vabariigi Valimiskomisjon valitud Euroopa Parlamendi liikmed ja asendusliikmed.