Libertaaride erakonna Girtši-Meti Tavisupleba esimees Zurab Džaparidze ütles, et öösel parlamendi juures vahistatuid peksti grupiviisiliselt ja see ei toimunud vahistamise käigus, vahendab Nastojaštšeje Vremja.

Meeleavaldajate sõnul kasutas politsei hoiatamata pisargaasi teiste hulgas ka ajakirjanike vastu.

Väljaanne Paper Kartuli teatas, et pisargaasi kasutati parlamendi hoovi kogunenud protestijate vastu, kui sinna püüdsid väljuda parlamendi liikmed. Meeleavalduse vastu kasutati ka veekahureid.

Meeleavaldused toimusid ka päev varem ja siis vahistati 14 inimest. Kokku on seega vahistatud 25 inimest. Meeleavaldajatele pandi süüks pisihuligaansusi ja võimuesindajatele allumatust.

„Välismõju läbipaistvuse“ seaduseelnõu näeb ette registri tekkimist, kuhu kantakse kõik mittetulundusühingud ja meediaväljaanded, mida finantseeritakse enam kui 20% ulatuses välismaalt.

Gruusia parlament kiitis selle eelnõu esimesel lugemisel heaks juba 2023. aasta 7. märtsil, mis viis aga massiprotestideni. 8. märtsil meeleavaldused jätkusid ja 9. märtsi hommikul võtsid valitsev erakond Gruusia Unistus ja liikumine Rahva Jõud selle eelnõu tagasi.

2024. aasta aprilli alguses tõi aga Gruusia Unistus eelnõu uuesti parlamenti. Erinevalt esimesest variandist kasutatakse uues eelnõus mõiste „välismõjuagent“ asemel formuleeringut „väliseid huve edendav organisatsioon“.

15. aprillil kiideti eelnõu esimesel lugemisel heaks. Eile lükati eelnõu menetlus edasi, aga see peaks jätkuma täna.