Pärast piiskopi, preestri ja teiste kirikus olnute pussitamist missal Assüüria Hea Karjase Kristuse kirikus vahistati 16-aastane poiss, vahendab BBC News.

Politsei teatas, et vähemalt neli inimest sai mitteeluohtlikke vigastusi. Vigastada sai ka ründaja ise.

Rünnakut oli näha internetiotseülekandes ja see kutsus Wakeley eeslinnas esile rahutused.

Võimud on korduvalt keeldunud ütlemast, millist usku on ründaja.

Videod rünnakust ja sellele järgnenust levisid sotsiaalmeedias kulutulena ning kiriku juurde umbes 35 kilomeetri kaugusel Sydney kesklinnast kogunes vihane rahvahulk. Sajad inimesed ründasid politseinikke, kes kaitsesid kirikut, kus parameedikud ründajaga tegelesid. Kaks politseinikku sai vigastada ja hävitati kümme politseiautot. Parameedikud kartsid oma ohutuse pärast ja barrikadeerusid enam kui kolmeks tunniks kirikusse.

Austraalia peaminister Anthony Albanese kutsus kokku rahvusliku julgeoleku agentuuride erakorralise kohtumise.

Uus-Lõuna-Walesi politseiülem Karen Webb ütles, et piiskopil ja preestril oli õnne, et nad ellu jäid.

Webbi sõnul tegutses ründaja üksi ja kuigi ta oli politseile teada, ei olnud ta mingis terroristide jälgimise nimekirjas.

Rünnak toimus vaid päevi pärast seda, kui Austraaliat vapustas teine pussitamine populaarses Sydney kaubanduskeskuses, milles hukkus seitse inimest. Juhtumid ei ole omavahel seotud.

Wakeley piirkonnas elab väike Assüüria kristlaste kogukond, kes on põgenenud tagakiusamise ja sõja eest Iraagis ja Süürias.