Rünnaku käigus tappis Cauchi kuus inimest, kellest viis olid naised. Vigastada sai 12 inimest, kellest enamik on samuti naised. Ainus rünnaku käigus hukkunud mees töötas keskuses turvamehena.

Cauchit jälitanud politseinik tulistas teda keskuse viiendal korrusel. Ta suri sündmuskohal.

Ründaja isa Andrew Cauchi ütles esmaspäeval ajakirjanikele, et ta oli uudisest muserdatud. Ta lisas, et tema pojal oli pikaajaline vaimuhaigus ja naistega seotud pettumus.

„Ta tahtis tüdruksõpra ja tal puudusid sotsiaalsed oskused ning ta oli täiesti pettunud,“ ütles ta ajalehele The Australian.

Samuti mainis ründaja isa, et võttis Cauchilt ära viis USA armee nuga, kui poeg teda eelmisel aastal külastas, kuna kartis, et ta võib kedagi pussitada.

Mõni tund enne ründaja isa kommentaare teatasid politseiametnikud, et uurivad võimalust, et ründaja võttis sihikule naised.

„Videod räägivad enda eest, kas pole? See on meie jaoks kindlasti küsimus,“ ütles New South Walesi osariigi politseikomissar Karen Webb Austraalia ringhäälingule.

Politsei sõnul puuduvad viited, et rünnaku motiiv oli ideoloogiline.

Umbes 27 miljoni elanikuga Austraalias on taolised rünnakud haruldased, kuna seal kehtivad ühed maailma karmimad relva- ja noaseadused.