„Putin on faktiliselt, kuigi mitte füüsiliselt, pidevalt selles teemas kohal. Ta tegeleb kogu päeva jooksul pidevalt nende küsimustega. Praegusel hetkel seni sõitu regiooni ei ole. Aga praegu on kõige kuumem hetk. Mis saab mingi arvu päevade pärast, vaatame koos teiega,“ lausus Peskov ajakirjanikele, vahendab Meduza.

Peskovilt küsiti ka, kuidas Kremlis suhtutakse Orenburgi oblasti kuberneri Deniss Pasleri kohalike elanikega suhtlemise tooni. Viimane käskis nimelt Orski elanikega kohtudes mitu korda telefonid ära koristada.

„Jah, me nägime. Kordan veel kord, et toimub pingeline töö elanikkonnaga. Kogu juhtkond – munitsipaal-, rajooni, regionaal- - on otsekontaktis elanikkonnaga. Toimuvad kontaktid küllaltki keerulistes tingimustes, elanikkonnale antakse kogu vajalik abi,“ vastas Peskov.

Eile, kolmandal päeval pärast tammi purunemist Orskis, toimus kohalike elanike meeleavaldus administratsiooni hoone juures Komsomoli väljakul. Rahvas skandeeris „Putin, aita!“ ja „Häbi!“ kohalike võimude aadressil.

Mõne aja pärast kutsuti grupp meeleavaldajaid administratsiooni hoonesse kuberner Pasleriga kohtuma. Pasler käskis kõigil telefonid ära koristada.

Video sellest avaldas väljaanne Ural56. Toimus järgmine dialoog.

Pasler: „Nii, kõik koristavad telefonid ära!“

Naishääl: „Aga miks? Aga kuidas me pärast tõestame, et meile sellist asja räägiti?“

Pasler: „Teil on hunnik pressi.“

Naishääl: „Aga press lõikab välja!“

Ural56 andmetel lubati inimestel lõpuks telefonid oma kätte jätta.

Pasler rõhutas kohtumisel, et ei kannata ainult Orski elanikud, vaid ka teiste linnade elanikud, et ta ise teeb kogu aeg tööd, ei ole mitu ööd maganud ega riideid vahetanud ning jättis isegi ära oma puhkuse.

Jaga
Kommentaarid