Poolt hääletas 28 riiki, 13 jäi erapooletuks ja kuus oli vastu. Viimaste hulgas olid USA ja Saksamaa. Mitmete riikide esindajad tõusid püsti, hõiskasid ja plaksutasid, kui resolutsioon oli vastu võetud, vahendab Reuters.

Resolutsioonis rõhutatakse „vajadust tagada vastutus kõigi rahvusvahelise humanitaarõiguse ja rahvusvaheliste inimõiguste rikkumiste eest, et lõpetada karistamatus“.

Samuti väljendatakse „sügavat muret teadete üle tõsiste inimõiguste rikkumiste ja ränkade rahvusvahelise humanitaarõiguse rikkumiste kohta, sealhulgas võimalike sõjakuritegude ja inimsusevastaste kuritegude kohta okupeeritud Palestiina territooriumil“.

Iisraeli alaline esindaja ÜRO juures Genfis Meirav Eilon Shahar süüdistas inimõiguste nõukogu selles, et see on „ammu Iisraeli rahva hüljanud ja ammu kaitsnud Hamasi“.

„Täna teie ees oleva resolutsiooni järgi ei ole Iisraelil õigust oma rahvast kaitsta, samas kui Hamasil on täielik õigus süütuid iisraellasi mõrvata ja piinata,“ ütles Shahar enne hääletust. „Poolt hääletamine on hääl Hamasi poolt.“