Prantsuse päevalehe Le Monde teatel uurivad finantsprokurörid mitmeaastast lepingut, mille on allkirjastanud Philippe ja üks tema abilinnapeadest Stéphanie de Bazelaire. Leping andis de Bazelaire juhitud mittetulundusühingule ülesande juhtida Le Havre’i innovatsioonikeskust, vahendab Politico.

Uurimine algatati pärast seda, kui endine kogukonnatöötaja, kelle lepingut Philippe ei pikendanud, esitas septembris juriidilise kaebuse.

Reutersi allikas ütles, et poliitiku kabinetis korraldati haarang. Le Havre kinnitas haarangu toimumist avalduses ja seda nimetati „sellise uurimise puhul tavapäraseks“.

Läbiotsimine on „osa 2023. aasta detsembris algatatud eeluurimisest, milles süüdistatakse ebaseaduslikus mõjuvõimuga kaubitsemises, soosimises, avalike vahendite omastamises ja psühholoogilises ahistamises“, ütles allikas Reutersile, kuid ei nimetanud Philippe’i nimepidi.

Philippe oli esimene peaminister, kelle Emmanuel Macron nimetas ametisse pärast valimisi. Poliitik astus peaministri kohalt tagasi 2020. aastal.

Philippe’i peetakse laialdaselt tõenäoliseks presidendikandidaadiks 2027. aasta valimistel.