„Vene Föderatsiooni Föderaalne Julgeolekuteenistus tõkestas koos Venemaa Föderaalse Tolliteenistusega piiriülese salakaubakanali lõhkeainete Ukrainast riiki toimetamiseks transiidiga läbi Euroopa Liidu riikide,“ teatas FSB täna, vahendab Interfax.

FSB teatas, et Pihkva oblastis Läti-Vene piiril Ubõlinka piiripunktis autot kontrollides leiti õigeusu ikoonide ja kirikuriistade hulgast välismaal toodetud lõhkeainet.

„Kokku leiti marsruudil Ukraina-Rumeenia-Ungari-Slovakkia-Poola-Leedu-Läti-Venemaa liikunud kauba hulgast 27 ikoonidesse maskeeritud ja kasutamiseks valmis lõhkeseadeldist, 70 kilogrammi tööstuslikult valmistatud suure võimsusega plastiklõhkeainet, 91 elektrilist detonaatorit ja RPG-7 laskemoona osi,“ väitis FSB.

Lisati, et vahistati kuriteo toimepanemises osalenud isik ja algatati kriminaalasi.

FSB teatas, et kuriteo organiseerijad ja selles osalenud, sealhulgas välisriikide kodanikud, kuulutatakse tagaotsitavaks ja võetakse Venemaa seadusandluse järgi kriminaalvastutusele.

Hiljem teatas FSB, et vahistatu ütles, et lõhkeaine oli mõeldud Moskvasse viimiseks. Veel ütles ta väidetavalt, et ikoonide ja muu kirikuvara pealelaadimine toimus Rumeenias.

Veel avaldas FSB Venemaa siseministeeriumi Pihkva oblasti kriminaalekspertiisikeskuse osakonnajuhataja Dmitri Belotserkovski kommentaari. Tema sõnul oli ikoonidesse peidetud heksogeen. Belotserkovski sõnul oleks sellest piisanud viiekordse maja õhkulaskmiseks.

Jaga
Kommentaarid