„Paketis on ka näiteks tagasilöögita tankitõrjekahurid, lõhkematerjale, erinevaid mürske, gaasimaske, snaipervarustust, väiksema kaliibriga laskemoona ja muud. Panime abipaketi kokku nii, et sellest oleks Ukrainal maksimaalselt kasu, ilma et Eesti kaitseväe lahinguvalmidus kannataks,“ ütles kaitseminister Hanno Pevkur.

Uusim abipakett sisaldab 155-millimeetrise kaliibriga mürske, mis on Eesti täiendav panus Euroopa Liidu algatusse saata Ukrainale miljon mürsku. Eesti panuse taastamist aitab osaliselt rahastada Taani. Täpseid koguseid julgeolekukaalutlustel ei avaldata.

„Kaitseminister Umerovilt saadud lahinguvälja ülevaade kinnitas meie paketi vajalikkust, ent andis ka selgelt märku, et Ukraina vajab suvele vastu minnes eelkõige laskemoona, kõikvõimalikke õhukaitse elemente, ent ka tehnika varuosasid ja elektroonilise sõjapidamise vahendeid“, kommenteeris Pevkur kohtumist Ukraina kaitseministri Rustem Umeroviga.

Varem on Eesti annetanud näiteks Javelini tankitõrje raketisüsteemi rakette, haubitsaid, suurtükimoona, tankitõrjemiine, tankitõrjegranaadiheitjaid, miinipildujaid, sõidukeid, sidetehnikat, välihaiglaid (sh koostöös Saksamaa, Hollandi, Norra ja Islandiga), meditsiinitarvikuid, isikukaitsevahendeid (kiivrid jm) ja kuivtoidupakke.

Jaga
Kommentaarid