„Minu jaoks ta oli teatud hetke erinevate kirjade tagasiside momentum ehk kõik asjad kogunesid kuidagi kokku,“ rääkis Kallas (SDE). „Kui enne seda [valitsuse pressikonverentsi – toim] veel tuleb mõni kiri, mis ütleb, et selle asjaga me ka edasi ei liigu ja sellega me ka edasi ei liigu, siis ju aeg oli täpselt see.“

Kallas lisas, et valitsuspartnerid peaks kokkulepetest kinni pidama, probleeme arutama või otse ütlema, kui mõnda asja tõesti teha ei saa.

„Kõige rohkem väsitab see, kui teema nagu liiguks, aga tegelikult ei liigu ka,“ sõnas Kallas. „Ma pigem noore riigitasandi poliitikuna ei ole sellega harjunud ja ma arvan, et ei harjugi ära. Tahaks konkreetsemaid kokkuleppeid, konkreetsemaid tegevusi.“

Regionaalminister astus koos Kaja Kallase valitsusega ametisse läinud aasta 17. aprillil. Kui selle aasta samaks kuupäevaks pole Madis Kallas oma eesmärke täitnud, saab Eesti tema sõnul uue regionaalministri otsida.

Kallas: pean maapiirkonnast jõudu juurde koguma

Regionaalminister Madis Kallas rääkis 14. märtsil toimunud pressikonverentsil, et Eestis on maaelu, põllumajandus ja regionaalpoliitika väga keerulises seisus ning „seina“ ületamine on muutunud keeruliseks.

„Lähinädalad näitavad, et kui palju meil õnnestub mingisuguseid otsuseid, olgu see kohalike omavalitsuste tulubaas, olgu see maaelu edendamise sihtasutuse erinevad meetmed majanduse sektori jaoks, olgu need veel mitmed meetmed just talupidajate ja põllumeeste jaoks, et kuidas need ära lahendada, aga tahan ausalt ära öelda, et kui see ei õnnestu, siis minu roll regionaalministrina on päris keeruline jätkata,“ rääkis Kallas.

„Ma pean arvatavasti minema ja koguma jõudu juurde siis maapiirkondade inimestelt, just nendelt, kes jagaksid samu põhimõtteid, kuidas me Eestis regionaalpoliitikat ajame,“ sõnas ta.