Vene välisluureameti (SVR) veebilehel ilmus teisipäeva õhtul agentuuri juhi Sergei Narõškini avaldus, kus väidetakse, et Prantsusmaa saadab lähiajal Ukrainasse sõjaväelise kontingendi, mille suurus on esialgu 2000 sõdurit.

Narõškini väitel olevat Prantsuse relvajõud aga suures mures, et üksuse suuruse tõttu võib plaan peagi lekkida ja sõdurid muutuvad kohale saabudes Venemaa „legitiimseks“ sihtmärgiks. „See tähendab, et see saatus ootab kõiki prantslasi, kes mõõgaga Vene maailma pinnale tulevad,“ muutus Narõškin luuleliseks.

Prantsusmaa nimetas juttu valeinfoks ja kutsus selliste katsete suhtes valvsusele. „Sergei Narõškini avaldus on osa Venemaa süstemaatilisest ja massilisest desinformatsioonist,“ teatas kaitseministeerium.

Eelmisel nädalal kirjutas ajaleht Le Monde, et president Emmanuel Macron arutas Prantsusmaa sõdurite Ukrainasse saatmist esimest korda oma nõunikega mullu 12. juunil. Veidi enne seda oli ta väljendanud esimest korda toetust Ukraina liitumisele NATO-ga. 26. veebruaril teatas Macron avalikult, et NATO sõdurite saatmist Ukrainasse ei tuleks välistada.

Jaga
Kommentaarid