Varssavi politsei teatas, et meeleavalduste käigus viskasid agressiivsed osalejad politseid kõnniteekinide ja muude esemetega, mille tõttu sai viga 14 politseinikku. Politsei kasutas nende vastu pisargaasi. Kolmapäevasel meeleavaldusel peeti kinni rohkem kui 50 osalejat, kellest 26 on uurimise all.

Neid, kes tunnistatakse süüdi vägivalla provotseerimises „poliitilistel või muudel põhjustel“, karistatakse vastavalt seadusele, ütles peaminister Donald Tusk päev pärast juhtunut. Tusk lisas, et vägivald ei takista tal rääkimast rahulolematute põllumeeste esindajatega, vahendab Associated Press.

Siseminister Marcin Kierwinski ütles, et mõned inimesed kasutasid muidu seaduslikke proteste rahutuste külvamiseks.

„Ma tahan selgeks teha: peame eristama kahte kategooriat. Põllumehed, kes protestisid vastavalt seadusele. Kuid meil oli tegemist ka väikese huligaanide ja provokaatorite rühmaga, kes ründasid politseid,“ rääkis Kierwinski.

Poola põllumehed avaldavad meelt Euroopa Liidu kliimapoliitika ja Ukrainast pärit toiduainete impordi pärast, mis nende sõnul ohustavad nende elatist. Viimastel nädalatel on taolisi proteste toimunud mitmes EL-i riigis.